op på læsehesten

IMG_6843

Da jeg for nogle måneder tilbage blev spurgt om at være ambassadør for kulturminister Marianne Jelveds kampagne “Danmark læser”, blev jeg både beæret, men mere en smule bange. For jeg indrømmer ærligt at jeg ikke får læst meget andet end tekst-tv, dameblade og børnebøger for vores ældste søn Elton. Det er ikke fordi jeg ikke vil, men jeg føler virkelig ikke at jeg i min hverdag, kan finde det stille øjeblik hvor jeg kan fordybe mig. Det gjorde jeg opmærksom på, da jeg ellers følte at jeg tog folk ved næsen. Men for Marianne Jelved og Kulturstyrelsen var det ikke noget problem, idet de gerne ville have en bredere vifte  af mennesker til at repræsentere kampagnen, så de, der ligesom jeg ikke læser så meget som de gerne vil, også havde én af relatere til. Så med den blåstempling i panden, sagde jeg glad “ja tak”.

“Danmark læser” kampagnen er et læseinitiativ, som forhåbentlig får flere danskere ti, at gribe bøgerne. Over 40% af befolkningen, inklusiv mig, læser sjældent, og det må vi prøve at få lavet lidt om på.

Jeg har netop modtaget fem bøger fra Kulturstyrelsen som jeg d. 23. april skal dele ud af, i mange flere eksemplarer.

Titlerne er;

Erling Jepsen: Den sønderjyske farm

Naja Marie Aidt: Bavian

Maren Uthaug: Og sådan blev det

Morten Hessledahl: Drager over kabul

Robert Zola Christensen: Hævn

Hvis det har vækket din interesse og læselyst, så vær med til at dele bøger ud d. 23. april. Alt du skal gøre er at gå ind på www.danmarklæser.dk og melde dig.

Jeg vil så gerne læse noget mere, og på mit natbord hober stakken af bøger sig højere og højere op. Løsningen på dét “first world problem” er én af mine skønne følgere på Instagram lige kommet med, nemlig lydbøger imens man triller med babykareten. Jubiyaaaaay og tak for det gode råd. Tænk at jeg ikke selv havde tænkt tanken.. Nogen gange kan man bare ikke se skoven for bare træer…

Kommentarer

    • Jannie
    • januar 29, 2015
    Svar

    Hej Szhirley.
    Fedt indlæg;0) Jeg får også læst for lidt og øver mig i, at tage mig tiden til at læse i en bog. Jeg synes det er svært at fordybe mig med en lydbog, det “lyder” jo ikke som når jeg læser selv;0) Jeg her meldt mig som uddeler til dette gode “projekt”, tak for tippet. Du må læse “Det sidste brev fra din elsker” og “Dinosaurens fjer”… God fornøjelse, knus Jannie

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: