Bodil, en dejlig dame

Forleden aften havde jeg et møde med min manager Sandie. Normalt ville vi gøre det om dagen, men da jeg for tiden bruger de fleste timer på teatret i dagtimerne, på at øve op til Queen musicalen We Will Rock You, måtte vi ligge mødet om aftenen. Og hvorfor ikke kombinere det med lidt lækker mad

Valget faldt på den lille hyggelige restaurant Bodil på Sønder Boulevard, ingen af os før havde været på

Da vi ankom til det lille hyggelige spisested, blev vi mødt af det søde personale, som straks stak et glas bobler i hånden på os plus menuen.

Restauranten har én menu, med tilvalg. Det vil sige at menuen på forhånd er bestemt, og at alle gæster får den samme smagsoplevelse. At gøre det på denne måde er skide smart i min optik, da det både letter arbejdet for kokkene og de kan raffinere de retter de synes repræsenterer deres udtryk bedst. Men det gør også at deres indkøb er begrænset til kun de råvarer som bruges, og at de ikke skal købe ind til 1000 forskellige retter, som i øvrigt også kræver mere opbevaringsplads. Jeg vil tro at det ligesom i mange andre indkøbssituationer er sådan, at jo større mængder du køber af det samme, jo lavere bliver prisen på produktet. Det er både godt for deres pengepung og derved vores, da det giver mulighed for at give os besøgende en delikat madoplevelse, for et minimalt beløb.

Selv hvis man var på SU, ville man ikke føle sig ruineret efter 4 retter til 295 kr, eller 335 kr med tilvalg. Vinen køber man udover.

Vi startede med vores begges afhængighed, som vi dog forsøger at holde os fra, nemlig brød! Hvem elsker ikke brød!! Jeg hæver bare enormt hvis jeg spiser det dagligt, så for mig er det forbeholdt weekender og restaurantbesøg. Der var den blødeste smør med noget lækkerhedskrymmel ovenpå, som jeg lige nu ikke kan huske hvad bestod af haha, men lækkert var det!

Forretten bestod af små frække stykker laks med rødbede, gedeost og lakrids plus æbletern

Til maden fik vi en hvidvin fra Oregon, som hed Bottoms Up. Den duftede helt seriøst af nye gummisko, men smagte friskt og lækkert. Ikke en af de der vine, som får munden til at snøre sig sammen. Rigtig god!

Den næste ret var kalvetatar med bøgehatte, hasselnødder og æggeblomme og jeg der normalt ikke er typen som vælger tatar, blev SÅ glædeligt overrasket og spiste rub og stub. Det var altså latterligt godt!

Næste ret var endnu en gang ikke kun velduftende og velsmagende, men også indbydende for øjnene

Her er det svinebryst med græskar, tranebær og selleri. Plus små kartofler med lir on the side mmmmmm…..

Til grisen fik vi denne vin med den smukke etiket fra Catalonien mener jeg.. Normalt er jeg ikke til rødvin, men denne var let og lidt frugtig, og kunne gå hen og blive min “rødvins-begynder” vin

Vi kunne ikke dy os og valgte at dele tilvalgsretten, som var blåskimmelost med æbler og baconmarmelade. Jeps, du læste rigtigt, baconmarmelade guuuf

Desserten kunne jeg godt have spist mere af. Ikke fordi der ikke var nok, men fordi den var mindede mig SÅ meget om sommer med sine blåbær, dehydreret chokolademousse og skyr. HapsHapsHaps siger jeg bare!!!

Vi hyggede og snakkede og opdagede pludselig at alle andre gæster havde forladt restauranten, og at vi som de sidste sad tilbage. Så vi fik os en hyggelig snak med restaurantchefen (går jeg ud fra) om stedet og dets navn. Han fortalte at de kokke, som havde været med fra starten, alle havde fået tatoveret Bodil som vi selvfølgelig holder meget af herhjemme. Ja, altså elefanten Bodil, som Elton aka Lille Per netop har “spillet sammen med” i Far Til Fire. Det er sgu da fint! Jeg fandt så ud af at grunden til at restauranten har fået navnet Bodil, er fordi den ligger på hjørnet af Sønder Boulevard og Bodilsgade.

Jeg skal helt klart prøve deres andre restauranter som I kan finde HER og jeg kan varmt anbefale jer at besøge Bodil. Hun er en dejlig dame

Menuen og vinene vi fik finder I HER

Inden vi smuttede, tog jeg lige et billede af vores hyggelige lille hjørne, med krea pynt på væggen

Annonce

Kommentarer

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: