going back to my roots

 

Skærmbillede 2015-01-20 kl. 22.58.38

Jeg er vokset op med forældre som elskede musik. Der var næsten aldrig stille hjemme hos os. Hvis ikke radioen kørte, så gjorde båndoptageren eller pladespilleren. Pludselig blev det 1981 og MTV blæste ud af vores fjernsyn, og netop dén kanal var en kæmpe åbenbaring for mig, idet jeg derigennem selv opdagede nye kunstnere og dannede min individuelle smag indenfor musik. Jeg kan huske hvordan jeg en morgen blev draget mod skærmen pga. en lille mand i lilla tøj og høje hæle, som sang falset og dansede som en drøm. Det skulle vise sig at han, Prince, skulle blive en af mine helt store inspirationskilder, og han er en kæmpe grund til at jeg valgte den vej jeg gjorde. Så STORT tak MTV. Men ikke kun for ham.

I 1988, året hvor jeg fyldte 12, startede programmet Yo MTV Raps, som udelukkende spillede hiphop, og den genre tryllebandt mig fuldstændig. Det var edgy og ærligt. Beskidt og lidt forbudt, og nok netop derfor måtte man bare have mere! Heldigvis hang jeg ud i Københavns skatermiljø hvor der var en enorm tolerance. Det handlede på ingen måde om at være strømlignet og ikke stikke ud. Der var plads til det meste og respekt for hinandens forskellige holdninger. Det gjorde også at den åbenhed der var, var med til at udvide vores horisont på kryds og tværs, om det var ifht. musikgenre, grafitti/kunst, tøjstil you name it. Det var et fantastisk miljø med de sejeste unge mennesker. Ååååh ja, de gode gamle dage….. Nåh, men det jeg vil frem til er, at rapgruppen RUN DMC der i starten af 80´erne var på vej op ad hitlisterne, nægtede at rette ind stilmæssigt og klæde sig mere poppet for at please det bredere publikum. De holdt det street og bar med stolthed deres Superstars fra Adidas, som oprindeligt var en basketstøvle, til alle deres koncerter. Stilen de kørte var fængsels-måden at bære dem på, nemlig uden snørebånd, da det jo er et potentielt våben. Samtidig lod de “tungen”/flappen stikke op, og satte dermed deres helt eget præg på skomoden i hiphopkredse. De tog “gaden” med på scenen og holdt det ægte. Det spredte sig som ringe i vandet, og folk fra og omkring hiphopkulturen begyndte at rocke stilen. RUN DMC lavede i 1986 “My Adidas” et hyldestnummer til skoen, som senere hen førte til at de som den første hiphopgruppe nogensinde, landede en reklamedeal på 1 million dollars $$$ Hvis I vil læse mere om det og dem, here u go

Jeg elsker sneakers, men mit problem er at jeg kun er 3 lorte høj og derfor er afhængig af mine wedge-sneaks fra Isabel Marant, hvis jeg vil kunne se over disken hos bageren. Jeg går ikke i andet da de er så komfortable, men jeg må indrømme at jeg i mine tanker er ude i noget utroskab, efter at have set denne smukhed!

Skærmbillede 2015-01-20 kl. 22.20.20

#WANT!!

Det ender nok med at jeg køber dem, specielt nu hvor jeg har fundet den på asos til 673 kr. Så er det bare med at holde øje med hvilke dage de sender hvor fragten er gratis. For så sparer man trods alt 127 kr. Win/Win.

Ifht. str. på asos, så er jeg en str. 6 -lig med str. 39.

(affiliate)

Kommentarer

  • anna
  • januar 22, 2015
  Svar

  Hej Szhirley,

  Jeg har lige fået øje på din blog! Hvor dejligt, jeg synes du er sådan en cool sangerinde og har igen og igen hørt / set på youtube det lille klip da du optrådte med james bond sangen “another way to die” det klarede du så flot !

   • szhirleyontheblog
   • januar 22, 2015
   Svar

   1000 tak ;o)

  • Tina
  • januar 22, 2015
  Svar

  Nu bliver jeg altså nysgerrig 🙂 men hvor høj er du egentlig?

   • szhirleyontheblog
   • januar 22, 2015
   Svar

   Ikke særlig høj haha. 1.63 cm

  • T
  • januar 21, 2015
  Svar

  Asos har altid gratis fragt 🙂

   • szhirleyontheblog
   • januar 22, 2015
   Svar

   Yaaaaayyy. Det er åbenbart for længe siden at jeg har shoppet på asos. Fyyyyy ;o)

  • Lis
  • januar 21, 2015
  Svar

  Jeg er så glad for at du er begyndt at blogge. Følger dig på IG, og du er bare sådan et positivt menneske 🙂
  Jeg er selv en lille lort (ca. kun 2 lorte høj) og jeg har købt nogle indlæg, man kan lægge i sneakers osv, så man bliver en smule højere. Bare et lille tip 🙂
  http://www.tip-toe.dk

   • szhirleyontheblog
   • januar 22, 2015
   Svar

   1000 tak ;o)

   Fedt tip! Tak

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: