Forklaring dræber kunst

unnamed

Det er ikke fordi jeg ikke kan lide at tale, det ved de fleste vist… men når jeg laver interviews i forbindelse med min nye plade “Timeglas”, kan jeg ind imellem blive sååååå træt når journalisten spørger til hvad de forskellige sange handler om. Selvfølgelig vil jeg gerne forklare hvad mine tanker omkring sangene var til et vist punkt, men noget af magien ryger synes jeg, hvis jeg sidder og dikterer hvad mine kære lyttere skal føle og hvordan de skal tolke teksterne.

Det er jo netop dét som det skrevne ord kan ifht. feks. film og serier, hvor karaktererne , omgivelserne osv. allerede er bestemt for os. Dét at man selv får lov at sætte billeder på ord, gør noget helt særligt for mig, og de fleste jeg har talt om dette med.

Jeg elsker selv at støde på en sang, en bog eller lytte til feks. 24/7, hvor det er mine tanker og fortolkninger, som sætter billeder til. Jeg synes det er noget af det bedste at få mails eller møde folk, som har taget én af mine sange til sig, og har følt at den var skrevet til netop dem.

Det betyder ALT for mig! Så tak for alle jeres mails, breve og kommentarer. I er grunden til at jeg bliver ved med at skrive om de ting, som rører sig i mig. Godt som skidt. Men jeg er ikke sikker på at jeg i fremtiden når der kommer nye plader far min hånd/mund, vil beskrive sangene helt ned til mindste detalje. Jeg tror at jeg lige nu og her, tager en beslutning om at dette album, bliver det sidste, hvor jeg forklarer havd mine sange handler om. Jeg tror at jeg fremover vil forklare ganske kort, og så kvittere med; “lyt til teksterne, hvad siger de dig?”!!

Kommentarer

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: