Freestyle boller. Gode HVER gang

Freestyle boller

(Dirty mind!)

Jeg elsker friskbagte boller på morgenbordet i weekenden, men er for det meste for doven til at skulle på gaden for at hente dem. Samtidig er jeg typen der helst undgår at få fingrene i dejen. Så denne opskrift er blevet min absolutte favorit, da jeg ikke får dej-fingre, og den bare er så nem at lave.

Tag en stor skål og hæld 5 dl. koldt vand fra hanen i

Tag en kvart pakke gær og smuldr den i og rør til det er opløst

Tilføj en spiseskefuld olie

Tilføj en spiseskefuld honning, eller mere (kan undlades)

Sæt nu skålen på en vægt og tænd, så den står på nul

Herfra bruger jeg altid ca. 300 g. havregryn

300/400 gram mel (den du bedst kan lide)

og op til vægten står på 1000 gram i alt, fyrer jeg kerner og nødder i som jeg kan lide

Feks. 150 gram græskarkerner

200 gram solsikkekerner

Lidt mandler, valnødder eller hvad du elsker kunne også puttes i, enten hele eller groft hakkede.

Undervejs mens du kommer ingredienserne i, rør du massen sammen med en ske, så du til sidst står med en forholdsvis klæ dej. Hvis den virker svær at få blandet, så hæld ganske lidt væske oveni lidt efter lidt, så den ikke ender med at blive for alt for våd. Kun klæ.

Når det er gjort, dækkes skålen til med et viskestykke og sættes på køl i mindst 6 timer. Jeg laver dem altid om aftenen, så de kan stå natten over og være klar til at blive formet og sat i ovnen om morgenen

Næste morgen fyrer du MAX op for din ovn på 230 grader eller højere. Derefter tager du din dej ud, og bruger en spiseske til at tage dejen op med.

Du burde få mellem 14-18 boller ud af det i alt. Sæt dem på bagepapir på en bageplade eller rist, og smæk dem i ovnen. Når der er gået 18-20 minutter, så tjek om de har fået nok ved at halvere, for at tjekke hvordan de har det indvendigt. Det kan variere hvor længe de skal have, alt efter hvilken ovn man har. Så prøv jer frem ifht. minutter

Man behøver ikke pensle, men hvis man vil, så pensl med mælk eller vand.

Hvis I er nuts about nødder og kerner som jeg, så lav evt. en dyb tallerken med solsikkekerner og dyp bunden af bollerne i, inden I sætter dem på bagepladen

Når bollerne er færdige, kan de enten stå og køle lidt af, eller også kan I kaste jer grådigt over dem med det samme 😉

Bon appetit

Kommentarer

Skriv kommentar